Mares i pares delegats

El grup de pares delegats reuneix aquells pares i mares d’alumnes que voluntàriament assumeixen la funció d’interlocutors entre les famílies d’un grup-classe i els seus professors, d’una banda, i entre el conjunt de les famílies i els organismes de gestió de l’Escola, d’una altra.

Així mateix, intervenen en diverses activitats i iniciatives lúdiques i culturals, organitzats en comissions diferents, tant dintre com fora de l’Escola.

 

Comissió de Solidaritat del Grup de Mares i Pares Delegats
Des de la Comissió de Solidaritat del Grup de Mares i Pares Delegats , us donem la benvinguda al nou curs i us volem fer cinc cèntims de les activitats que tenim previstes per aquest any.

Un dels objectius principals és el d’implicar més els nostres fills en les activitats de la Comissió ja que, tant l’Escola com nosaltres, pensem fermament que el treball solidari és bàsic per a la seva educació.

 

Benvolgudes famílies,

 

Durant tot el mes de desembre l’escola Proa està participant i organitzant un seguit d’activitats solidàries tant per als alumnes com per a les famílies:

  • Recollida d’aliments (del 12 al 16 de desembre).
  • Setmana d’Accions Educatives pel Dret a Migrar (del 12 al 16 de desembre)
  • Xerrada als pares sobre l’actual situació dels refugiats (15 de desembre).
  • Suport a la Marató de TV3 sobre l’Ictus i lesions medul·lars i cerebrals traumàtiques (del 12 al 16 de desembre)
  • ACNUR ve a fer una xerrada als de 3r ESO sobre refugiats. Vindrà un refugiat a explicar en primera persona la seva experiència personal (14 de desembre)

Primer de tot comencem amb la recollida d’aliments que com cada any duem a terme amb la Parròquia de Sant Medir. La recollida es porta a terme des del dilluns 12 i fins el divendres 16 de desembre.

Continuarem amb la Setmana d’Accions Educatives pel Dret a Migrar del 12 al 16 de desembre. Durant aquesta setmana moltes escoles, instituts i entitats de lleure unirem esforços per fer visible la feina que s’està fent en el món educatiu sobre la situació dels refugiats i per poder fer incidència social i mediàtica d’aquesta problemàtica. Des de l’escola participarem en alguns dels actes conjunts d’aquesta setmana i, alhora, programarem activitats pròpies de sensibilització per a tota la comunitat de l’escola. Les accions d’aquesta setmana estaran liderades per 6è de primària, però la resta de cursos també hi participaran.

Les principals activitats que es duran a terme pels alumnes en horari escolar, i que aniran coordinades amb la resta d’escoles participants són:

  • Dilluns 12 de desembre: com a inici de la setmana es penjaran pancartes a l’escola per donar visibilitat a la setmana d’accions educatives. Les pancartes les realitzaran els alumnes dins de l’assignatura de Plàstica.
  • Dimarts 13 de desembre: es portaran a terme activitats recreatives entorn al tema de la migració i el refugi (dibuixos, murals, missatges, …), que a les 17.00h les mares i pares podrem veure exposats al pati.
  • Divendres 16 de desembre: com a tancament de la setmana, els alumnes de l’escola faran 1 minut de silenci en homenatge i record a les persones que buscant una vida millor han perdut la vida. També es llegirà el poema “Podries” de la Joana Raspall.

La iniciativa d’aquesta setmana sorgeix de la Xarxa Educativa de Suport a Persones Refugiades, a la qual l’escola recentment ens hi hem sumat. Aquesta xarxa és un espai on compartim experiències, recursos educatius i accions coordinades sobre l’actual crisi de refugiats, i està formada per diferents agents educatius: escoles, instituts AMPAs, entitats de lleure, equipaments educatius, moviments socials, associacions, etc. Per a més informació visiteu la pàgina web https://obrimfronteres.wordpress.com/xarxa-educativa.

Per donar el màxim impacte mediàtic a la Setmana educativa, els pares i mares podem utilitzar les xarxes socials durant aquella setmana per ajudar a divulgar aquestes accions (#VolemAcollir, #EducacioiRefugi, #ObrimFronteres).

Paral·lelament a la Setmana d’Accions Educatives dels alumnes es realitzarà una xerrada adreçada a les mares i pares on ens explicaran la situació actual dels refugiats. La xerrada es realitzarà el dijous 15 de desembre i tindrem la presència de l’ONG Stop Mare Mortum. Més endavant ja us informarem amb més detall.

Finalment, i com cada any, des de l’escola donem suport a la Marató de TV3 que enguany tracta de l’Ictus i les lesions medul·lars i cerebrals traumàtiques. Per recaptar diners per a la Marató durant la setmana del 12 al 16 de desembre tindrem la parada de berenars solidaris organitzada pels alumnes de tota la secundària divendres 16 de desembre a partir de les 17.00h els alumnes de 3er d’ESO faran diverses activitats en suport a la Marató (taller de pintures, taller de trenes i altres).

Que passeu un desembre ben solidari!

Moltes gràcies!

 

 

Comissió mixta de Solidaritat
Desembre de 2016

Benvolgudes famílies,

 

L’edició 2016 de la Marató de TV3 es farà diumenge 18 de desembre i estarà dedicada a l’Ictus i les lesions medul·lars i cerebrals traumàtiques.

El Triangle de Sants, valorant l’èxit de l’any passat, ha tornat a fer la proposta que les entitats del barri facin la recollida de diners per la Marató. Les escoles del barri ens tornem a adherir per col·laborar.
Tal i com ho vàrem fer el curs passat, us proposem que també aquest any feu vosaltres els berenars, totes aquelles famílies d’infantil i primària que us animeu a elaborar la vostra recepta. Els diners recaptats en aquesta venda es destinaran a la Marató. El curs passat va ser tot un èxit tant de participació com de recaptació.

Així doncs, durant la setmana del 12 al 16 de desembre, a partir de les 5 de la tarda es vendran els berenars que feu i la venda la faran tots els alumnes de secundària. D’aquesta forma tothom col·labora.
Per tal de portar una bona organització hem pensat repartir-nos cada dia uns cursos diferents:

Dilluns, 12 de desembre fareu berenars les famílies que vulgueu de P3 i P4
Dimarts, 13 de desembre les de P5 i 1r de primària
Dimecres, 14 de desembre les de 2n i 3r de primària
Dijous, 15 de desembre les de 4t i 5è de primària
Divendres, 16 de desembre les de 6è i aquelles de l’ESO i Batxillerat que vulgueu.

Així doncs, si voleu col·laborar durant tota aquesta setmana, NO porteu berenar per al vostre fill/a i compreu-lo a les parades que trobareu al voltant de secretaria. Els preus, seran d’1 o 2 euros, depenent del tipus de berenar. Aquí tampoc s’han apujat els preus!!!

Aquelles famílies que vulgueu participar fent berenars cal que:
– Cliqueu en el SÍ d’aquest mateix missatge (enviat per correu electrònic)
– Deixeu el berenar a la Secretaria de l’escola, c/ Almeria, 57 abans de ¾ de 5 de la tarda del dia que us correspon. Dies abans del vostre torn ho recordarem a tota la classe.

Per acabar us volem dir que alguns cursos concrets ja han tingut sessions referides a aquestes malalties; xerrades que s’organitzen des de la pròpia Marató i amb col·laboració de personal sanitari especialista que explicaran als nostres alumnes qüestions relacionades amb les malalties del cor.

Esperem superar la recaptació de l’any passat.

 

 

Gràcies
Escola Proa

Benvolguts/des alumnes i benvolgudes famílies,

 

 

Us convidem a participar en la recollida d’aliments que portem a terme amb la col·laboració de la Parròquia de Sant Medir. La Parròquia atén unes 150 famílies que es troben en situació de risc de pobresa i exclusió social, i la recollida d’aliments que realitzem des de l’escola contribueix a pal·liar en certa mesura aquesta situació.

Els/Les alumnes de 3er i 4art d’ESO i Batxillerat estan convidats/des com cada any a col·laborar en la recollida dels aliments.

Els aliments que aquest any necessita la Parròquia per a preparar els lots per a les 150 famílies són els següents:

TORRONS I NEULES, SUCRE, OLIVES, OLI, MELMELADES I ALMÍVARS, GALETES VARIADES – “POLVORONS”, FORMATGES I PATÈS, FARINA, EMBOTITS, CONSERVES
DE PEIX, CONSERVES VEGETALS, CAFÈ I CACAU EN POLS.

Així mateix, si ho preferiu, podeu realitzar aportacions en metàl·lic dins d’un sobre dirigit a NADAL SOLIDARI que la Parròquia farà servir per a comprar pollastres, fruites, ous i verdures. Aquests sobres es poden portar a l’acolliment o bé al despatx parroquial de Sant Medir, qualsevol dia de la setmana, de 18.00 a 20.00 del vespre. O bé, a la Secretaria de l’escola de 08.30h a 17.30h de la tarda abans del divendres 16 de desembre.

La recollida d’aliments es durà a terme des del dilluns 12 fins el divendres 16 de desembre a la 13.00h. Al llarg de tota la setmana hi haurà caixes disponibles a totes les aules
de l’escola on els/les alumnes podran deixar-hi els aliments.

El divendres 16 de desembre, a partir de les 15.00h de la tarda, es portaran els aliments a la Parròquia de Sant Medir. Es comptarà amb l’ajut del Grup de Mares i Pares Delegats/des i
amb l’ajut dels/de les alumnes voluntaris/àries de 3er i 4art d’ESO i Batxillerat.

En nom del Grup de Solidaritat de la Parròquia de Sant Medir us donem les gràcies a tots i a totes per la vostra col·laboració.

Moltes gràcies per les vostres aportacions!

 

Comissió mixta de Solidaritat
28 de novembre de 2016
Recordar-vos també que des de l’Escola es continua fent la recollida de taps pel Nacho, un nen de dos anys que pateix la malaltia de Dent, una de les classificades com a minoritàries. Podeu obtenir més informació a www.asdent.es. Fins a 6è de primària, els taps es recullen a la pròpia classe i a partir de l’ESO, podeu trobar el contenidor a la consergeria del carrer Gavà.
Des de comissió de solidaritat, ús voldríem fer arribar la següent informació que la Fundació Infància i Família ens ha proporcionat per a donar a conèixer a les famílies de l’escola el Programa d’acolliment de cap de setmana i vacances.

Tal icom podreu llegir en el document adjunt, qui estigui interessat a rebre més informació sobre l’Acolliment pot contactar sense cap tipus de compromís al 93 231 00 89 o sacolliment@infanciaifamilia.org.

 

Finalment, recordar-vos el correu de la Comissió a on podeu enviar les vostres propostes solidaritat.gpd@escola-proa.cat.

Moltes gràcies a tots!!