Visita al Museu d’Història de Catalunya

El passat dimecres dia 1 de març, els alumnes de 4rt d’ESO vam visitar des de l’àrea de Socials el Museu d’Història de Catalunya, Durant un parell d’hores vam recórrer les sales dedicades al segle XIX i a la industrialització i vam participar d’una activitat la finalitat de la qual era cercar informació sobre personatges de l’època i posar-nos a la seva pell, tenint en compte la seva classe social i el treball que realitzaven.
Una sortida molt profitosa per aprendre i reforçar coneixements!

TALLER D’ARQUEOLOGIA AL COSTAT DE L’HORT

El passat divendres, vam tenir la sort de poder fer una activitat dinàmica a l’aire lliure. La Laia, una amiga del Marc ens va fer una petita xerrada sobre l’arqueologia. Després vam anar a l’hort on ens havien preparat un jaciment i on vam excavar com autèntics arqueòlegs, després vam passar a l’interior del laboratori per fer la tasca més difícil, la de restauració. Allà vam intentar ajuntar les peces de les troballes amb cinta i finalment, amb molt d’esforç ho vam aconseguir.

EIXOS CRONOLÒGICS!

A 2n d’ESO en el començament d’aquest curs, a socials, en lloc de començar fent teoria, hem decidit fer un eix cronològic usant una pàgina web. L’eix cronològic comença amb la fundació de Roma i acaba amb la caiguda de l’Imperi romà. Aquesta pàgina web és bastant completa i els alumnes hem pogut fer uns eixos cronològics amb moltes imatges.  Després d’acabar-los, els hem imprès i els hem donat al Marc Salcedo, el nostre professor de socials, que de cara a les avaluacions ens els tornarà i serà una manera més senzilla d’estudiar la història romana.

David Cadenas

Presentació dels projectes d’Economia de 1r de Batx.

El darrer dia de curs els joves d’Economia de l’empresa de 1r de Batx. han fet la presentació dels seu projectes en anglès als seus companys.
Aquests projectes han estat elaborats a classe i el llançament dels productes ha estat creatiu i original.
El procés començava observant la realitat, veure quins són els problemes que existeixen al nostre entorn, com es poden solucionar i d’aquesta manera trobar una oportunitat al mercat.
Desitgem que trobin aquestes oportunitats i que el procés de la feina ben feta els ajudi a trobar les seves pròpies oportunitats.

Sortida a l’Empordà 2n Batxillerat

 

El 25 de febrer els alumnes de 2n de batxillerat de C. Socials, Humanístic i Artístic l’hem passat

l’Empordà.

Al matí , al jaciment d’Empúries: la gent de Llatí ens ha preparat l’itinerari per les ruïnes de

l’antiga ciutat grega i la ciutat romana: fòrum, domus…Tots hem gaudit de les interessants

explicacions que ens han fet. Gràcies a tots!

Després de dinar a vora mar, hem marxat a Figueres per veure el Museu Dalí, que com

sempre ens ha deixat perplexos i meravellats, hem conegut una mica més el geni de

l’Empordà.

image1 (2)

Hem tornat tard però contents i satisfets

Taller d’Egipte al Museu d’arqueologia

Per acabar el trimestre els nois i noies de 1r han fet la visita al Museu Arqueològic de Catalunya. Han realitzat el taller d’Egipte on han seguit la cerimònia de momificació i han escrit el seu nom en un cartutx egipci.
La visita ha estat molt interessant i el grup ha estat felicitat per la seva col·laboració i el bon comportament demostrat al llarg de la visita.
Marxem tots de vacances amb un bon record.