ÚLTIM DIA DEL CURS 16-17

 

A finals de juny, va arribar l’últim dia de curs i com sempre, els diferents cicles teníem ganes de celebrar-ho!

El Cicle Inicial i el Mitjà es van refrescar tot fent bombolles. Va resultar una activitat molt divertida per acabar aquest trimestre i el curs. Van intentar fer les bombolles el més grans possible i com no, explotar-ne quantes més millor!!!

El Cicle Superior es van reunir per fer el comiat als de sisè. Va ser una festa de graduació molt bonica. Els de cinquè s’havien encarregat que això fos possible. Gràcies a tots!

 

Després de l’estiu ens tornarem a trobar per començar un nou curs amb plena energia.

BONES VACANCES D’ESTIU PER A TOTHOM!!!

 


BALL D’AVIS

En tornar del concert de 4t, fantàstic per cert, on ens havien convidat de públic i a més ens han deixat cantar amb tot l’auditori la cançó “Obriu les portes” de Txarango, no ens hem pogut estar d’aprofitar l’oportunitat d’autoconvidar-nos a un altre espectacle!!!

Ha estat per poca estona però hem trobat els avis de la residència de la Plaça Bonet i Muixí que escoltaven música i ballaven i nosaltres, els hem acompanyat tot seguint el ritme amb les mans i grans aplaudiments. Han estat molt contents de la nostra visita inesperada i fugaç.


Cantada del Barri – 3r i 4t:

Aquest dimecres dia 7 hem participat a la Cantada del Barri, un concert on ens trobem amb diferents escoles properes; enguany Sant Medir, Pràctiques, Cal Maiol, Barrufet i Francesc Macià. Cadascuna de les escoles hi canta una cançó individual, i la nostra aquest any ha sigut tot un repte: “Trabakantuak”, de David Azurza. Un cànon, en euskera i amb coreografia! Hem treballat molt i ens hem sortit amb un gran èxit de públic!

A més del nostre cànon hem après un altre que hem compartit amb la resta d’escoles, i hem acabat cantant “Obriu les portes”, de Txarango. Els companys de 3r, que han vingut com a públic, s’han afegit amb nosaltres a cantar aquesta última peça, ja que l’any vinent seran ells els protagonistes de la Cantada!

 


La Prehistòria a 3r

Els alumnes de 3r vam escollir treballar com a projecte “La Prehistòria”.

Era un tema que ens creava molta curiositat i al llarg del curs hem pogut esbrinar moltes coses dels nostres avantpassats: el seu dia a dia, com decoraven les seves coves i quins materials usaven, hàbits alimentaris, etc. Cada grup tenia un tema i hem pogut fer la recerca mitjançant llibres, l’ordinador, vídeos, fotos…

Al principi va ser una tasca complexa, ja que encara no tenim gaire domini de com extreure i sintetitzar la informació de tantes fonts, però les mestres ens van ajudar i el resultat ha estat molt interessant.

Després de tenir tota la informació recollida, hem preparat uns murals per fer una exposició i que, tot el què havíem après pogués ser compartit amb els nostres companys.

Al final, l’esforç ha estat recompensat i ens ha agradat moltíssim el treball. Hem fet unes exposicions d’allò més interessants.

Tots hem quedat molt contents i hem arribat a la conclusió que els prehistòrics eren persones molt interessants i sàvies, amb molts recursos i idees, capaços d’aconseguir el que es proposessin per superar i millorar el seu dia a dia.


REPRESENTACIONS DE TITELLES

Us havíem avisat!!!

Els titelles volien parlar davant d’un públic. Esperàvem impacients que arribés el dia!!!

Vam pensar que els nens i nenes de 1r i 2n serien els espectadors ideals. I així va ser, com per fi va arribar el 13 de juny.

Ens vam repartir uns grups a cada curs i vam anar a explicar les nostres històries a aquests petits noiets que van quedar molt contents.

Aquí teniu els títols de les nostres grans obres:

El bosc màgic, El llibre màgic, Els personatges, Els quatre amics, La grangera dels animals, L’últim supervivent, El circ, La biblioteca encantada, La casa encantada a l’espai, La gran aventura a l’espai, i Un robatori.

Nosaltres vam quedar súper feliços de veure com el nostre esforç ens havia servit per alegrar el dia als més menuts, que van obsequiar-nos amb les seves preguntes i aplaudiments. Els vam respondre deixant-los veure i tocar els nostres titelles.

 


DECORATS I ASSAIG DE TITELLES A 3r

Els nens i nenes de tercer estem a la recta final del nostre Projecte Titelles.

Durant el segon i tercer trimestre vam estar elaborant els titelles, que vàreu poder conèixer a l’exposició de Sant Jordi, a la vegada que també començàvem a elaborar el que serien els guions de les nostres obres. Doncs bé, després de moltes hores de feina, aconseguim tenir les obres escrites!!!

Ja només faltava enllestir els decorats necessaris que hem fet amb molta il·lusió. Ens han quedat tots xulíssims!

També ens ha calgut fer alguns assajos.

Dijous passat va ser l’assaig general ja que dimarts dia 13 de juny, representarem les obres de titelles als nostres companys de 1r i 2n de Primària.

 

Estem segurs que serà tot un èxit! Ja us informarem.

 


Videoconferència a 4t de primària

Connectem!

Els alumnes de 4t des de l’àrea de Tac hem fet un projecte amb l’escola Goar (també escola de la Fundació Trams) per tal d’aprendre a fer servir el mail de manera útil i responsable.
Cadascun de nosaltres ha tingut durant el curs un company/a d’aquesta escola i hem après, entre d’altres coses, a enviar un mail, a adjuntar un text amb i sense imatge, etc.
I per tal d’acabar el projecte, avui hem fet una videoconferència individual amb cadascuna de les nostres parelles de Goar. Aquesta connexió l’hem fet utilitzant l’aplicació Hangout de gmail que tenim als nostres correus. Malgrat els nervis inicials per tal de poder  establir totes les connexions alhora, ens ho hem passat pipa i ens ha encantat fer-ho, ha estat una experiència genial. Aquí us en deixem algunes fotografies i agraïm també al Quim Coca el seu suport durant tota la connexió.


Sortida a Pujalt dels alumnes de 4t. de primària

Els alumnes de 4t estem estudiant el tema del Sistema Solar, i per això hem anat d’excursió a l’observatori de Pujalt.

Un cop allà hem treballat en dos grans grups fent dos tallers diferents.

En un dels tallers ens han explicat moltes coses sobre el nostre planeta i sobre l’espai: què hi ha a l’espai?, què  és la força de la gravetat?, per què els satèl·lits es mantenen en òrbita i no cauen?, quina informació ens donen els satèl·lits?). Ah, i també hem entrat a través d’internet a l’estació espacial internacional per veure on estava a cada moment: això ens ha agradat molt!

Al segon taller hem fet una observació amb telescopi i a més a més hem fet experiments pràctics que ens han ajudat a entendre el perquè del dia i la nit, de les estacions, i fins i tot de les fases de la lluna!

Ha estat una sortida genial!