Els alumnes de 3r. hem anat al C.R.A.R.C

El dilluns dia 6 de novembre, els alumnes de 3r. vam anar al C.R.A.R.C que és el Centre de Recuperació de Rèptils i Amfibis de Catalunya. Allà ens van explicar que ells recullen els animals d’aquestes espècies que estan ferits o abandonats. El seu objectiu és curar-los i si poden tornar-los al seu hàbitat.

També ens van explicar coses molt interessants sobre l’evolució dels rèptils i amfibis al llarg de la història. I vam tenir l’oportunitat de veure i tocar alguns animals.

Va ser una sortida molt interessant.

 


CASTANYADA 2017

Amb l’arribada de la tardor i a l’acabar el mes d’octubre ens agrada poder celebrar la CASTANYADA a l’escola.

Per això, és necessari que prèviament, els nens i nenes de Cicle Inicial i Mitjà, haguem fet uns panellets boníssim, que no ens porten massa feina i seran de bon menjar.

 

 

Un cop acabats i ben cuits, vam repartir-ne entre el personal de l’escola, que van estar molt agraïts.

Aquest dimarts passat, una colla de castanyers i castanyeres del Montseny van venir fins la nostra escola per oferir-nos les millors castanyes dels seus boscos.

La mateixa tarda, el Cicle Inicial i el Mitjà vam poder gaudir de l’audició d’unes històries fantàstiques.

Als nois i noies de Cicle Superior ens agradava celebrar, a més a més, “el Halloween”. Ben guarnits per a l’ocasió, vam passar la tarda de dimarts fent uns tallers rotatius molt ambientats.

Vam acabar la tarda menjant castanyes al pati.

Vam passar-ho d’allò més bé!!!

 

 


Quines emocions portes a la motxilla? a 3r. de primària

Els nens i nenes de tercer de primària hem començat el curs parlant sobre les emocions amb les quals hem vingut a l’escola els primers dies.
Ho hem fet a partir d’un conte d’una mestra que iniciava el curs en una nova escola i tenia un munt de sentiments: alegria, por, il.lusió, enyorança…
A partir de la seva història nosaltres també hem pogut posar nom a les nostres emocions i, fins i tot, dibuixar-les en una motxilla!


EL PRIMER DIA…

Ja hem estrenat un nou curs.

Puntuals, a les 9h del matí, alumnes  i mestres ens hem retrobat.

Tot han estat  abraçades, salutacions i cares d’alegria.

Prova superada!!!!

Com deia el poeta Martí i Pol, “tot és camí des d’ara”.

Aquí us deixem una petita mostra d’aquest dia tan i tan important, tot desitjant-vos un

bon inici de curs.

 


ÚLTIM DIA DEL CURS 16-17

 

A finals de juny, va arribar l’últim dia de curs i com sempre, els diferents cicles teníem ganes de celebrar-ho!

El Cicle Inicial i el Mitjà es van refrescar tot fent bombolles. Va resultar una activitat molt divertida per acabar aquest trimestre i el curs. Van intentar fer les bombolles el més grans possible i com no, explotar-ne quantes més millor!!!

El Cicle Superior es van reunir per fer el comiat als de sisè. Va ser una festa de graduació molt bonica. Els de cinquè s’havien encarregat que això fos possible. Gràcies a tots!

 

Després de l’estiu ens tornarem a trobar per començar un nou curs amb plena energia.

BONES VACANCES D’ESTIU PER A TOTHOM!!!

 


BALL D’AVIS

En tornar del concert de 4t, fantàstic per cert, on ens havien convidat de públic i a més ens han deixat cantar amb tot l’auditori la cançó “Obriu les portes” de Txarango, no ens hem pogut estar d’aprofitar l’oportunitat d’autoconvidar-nos a un altre espectacle!!!

Ha estat per poca estona però hem trobat els avis de la residència de la Plaça Bonet i Muixí que escoltaven música i ballaven i nosaltres, els hem acompanyat tot seguint el ritme amb les mans i grans aplaudiments. Han estat molt contents de la nostra visita inesperada i fugaç.


Cantada del Barri – 3r i 4t:

Aquest dimecres dia 7 hem participat a la Cantada del Barri, un concert on ens trobem amb diferents escoles properes; enguany Sant Medir, Pràctiques, Cal Maiol, Barrufet i Francesc Macià. Cadascuna de les escoles hi canta una cançó individual, i la nostra aquest any ha sigut tot un repte: “Trabakantuak”, de David Azurza. Un cànon, en euskera i amb coreografia! Hem treballat molt i ens hem sortit amb un gran èxit de públic!

A més del nostre cànon hem après un altre que hem compartit amb la resta d’escoles, i hem acabat cantant “Obriu les portes”, de Txarango. Els companys de 3r, que han vingut com a públic, s’han afegit amb nosaltres a cantar aquesta última peça, ja que l’any vinent seran ells els protagonistes de la Cantada!

 


La Prehistòria a 3r

Els alumnes de 3r vam escollir treballar com a projecte “La Prehistòria”.

Era un tema que ens creava molta curiositat i al llarg del curs hem pogut esbrinar moltes coses dels nostres avantpassats: el seu dia a dia, com decoraven les seves coves i quins materials usaven, hàbits alimentaris, etc. Cada grup tenia un tema i hem pogut fer la recerca mitjançant llibres, l’ordinador, vídeos, fotos…

Al principi va ser una tasca complexa, ja que encara no tenim gaire domini de com extreure i sintetitzar la informació de tantes fonts, però les mestres ens van ajudar i el resultat ha estat molt interessant.

Després de tenir tota la informació recollida, hem preparat uns murals per fer una exposició i que, tot el què havíem après pogués ser compartit amb els nostres companys.

Al final, l’esforç ha estat recompensat i ens ha agradat moltíssim el treball. Hem fet unes exposicions d’allò més interessants.

Tots hem quedat molt contents i hem arribat a la conclusió que els prehistòrics eren persones molt interessants i sàvies, amb molts recursos i idees, capaços d’aconseguir el que es proposessin per superar i millorar el seu dia a dia.