COOKERY WORKSHOP P5: CARROT CAKE

Aquestes últimes setmanes en el Cookery Workshop de P5 els infants han estat fent un Carrot Cake boníssim!

Com ja sabeu el Cookery Workshop és en anglès i les paraules que hem estat treballant son: flour, brown sugar, carrot, oil, eggs, powder, walnuts, cinnamon.

Per petició popular us adjuntem la recepta que hem seguit.

 

Ingredients:

150gr de farina

150gr de sucre moreno o panela

150gr de pastanaga (2 o 3 depenent de la mida)

75gr d’oli

4 ous

10gr de llevat en pols

150gr nous

Canyella al gust

Passos a seguir:

– Pelem i ratllem les pastanagues, les deixem a banda.

– Trossegem les nous.

– Barregem els ous amb el sucre, tot seguit hi afegim l’oli mentre seguim remenant.

– Un cop ho tenim ben remenat, hi afegim la farina amb el llevat i la canyella.

– Continuem remenant i finalment incorporem les pastanagues.

– Afegim les nous.

– Quan ja tenim la mescla homogènia és el moment de passar-la als motlles per a magdalenes i els anem omplint gairebé fins a dalt de tot.

– Ja per acabar, enfornem les magdalenes a 160º durant uns 20 minuts i llest!

Aprofitem per adjuntar-vos unes fotos del procés de creació del Carrot Cake.

 


CARNAVAL 2020

Avui divendres hem celebrat la festa de carnestoltes al parvulari!

Els alumnes de P3, P4 i P5 han dansat davant de les seves famílies i de dues residències d’avis que estaven convidades a veure als alumnes també.

Finalment la festa ha acabat amb una xocolatada!

Us deixem unes quantes imatges perquè pugueu veure com de boniques eren les disfresses!

P3

P4

P5


JA HA COMENÇAT EL CARNAVAL!

La festa de Carnaval ja ha començat i quina millor manera de començar que amb la visita de les Ambaixadores del Rei Carnestoltes.

Com sempre ens han fet riure molt i ens han informat que sa majestat el Rei Carnestoltes arribarà aquest dijous a les Cotxeres de Sants a les 18.30h.

 

Per anar a rebre-les tal i com marcaven les consignes, els alumnes han anat amb la cara pintada, mireu com anaven!


Finalment aprofitem per adjuntar-vos la cartellera que també trobareu penjada al pati del parvulari.


ELS PEUS

Aquest curs, a PSICOMOTRICITAT, hem anat vivenciant tot el nostre cos.

Vam començar amb l’enfarinada de totes les parts del cos i després hem anat fent altres sessions per anar aprofundint amb cadascuna de les parts: el cap, el tronc, els braços i les mans, les cames i els peus.
Un dia vam voler deixar les empremtes dels nostres peus en un paper i ens els vam pintar amb pintura! Que divertit que va ser!!!

EL TIÓ DE NADAL AL PARVULARI

La pluja matinera no ens ha esgarrat la gran festa d’avui! I és que després d’una setmana en la que els alumnes del parvulari han estat atipant al Tió amb mandarines, trossos de pa, galetes, xocolata… Avui tocava fer-lo cagar de valent!

I així ha estat com, els nens i les nenes de P3, P4 i P5 han anat picant i cantant ben fort per fer-lo cagar!

 

Mireu, mireu com ha cagat!! Paquets de totes les mides, que mica en mica han anat obrint en les que hi havia: dues caixes de construccions grosses, una carretera, cotxes, fireta, una pilota de bàsquet i una xarxa per la cistella, tot per la terrassa, també sorra kinètica per les aules i torrons per a tots i totes!

 

Ha estat un gran matí!


CONCERT DE NADAL DE P3

Avui, seguint amb les activitats de final de trimestre i de Nadal, els nens i les nenes de P3 han fet el seu concert de Nadal per a la resta de companys i companyes del parvulari i per als seus padrins i padrines de 5è.

Us deixem els vídeos de les cançons que han cantat perquè pugueu veure els petits artistes:

ARA VE NADAL

EL NADAL JA ÉS AQUÍ

AMB LA LLUM DEL FANALET

TIÓ DE NADAL

Després de la magnífica actuació de P3, els padrins i padrines ens han recitat el seu poema de Nadal titulat: El Tió de Joana Raspall.

I per acabar els alumnes de P4 i P5 també han cantat una cançó.

P4: LA NEU TAN BLANCA

P5: LA GALLINETA

Ha sigut un matí molt nadalenc i bonic!


COOKERY WORKSHOP P5: COOKIES

Seguint amb el Cookery Workshop de P5 aquestes últimes setmanes els nens i les nenes han estat preparant Cookies.

Per poder-les fer han hagut de trencar a trossos les “walnuts”, triturar el “chocolate”, batre els “eggs”, “add the ingredients” i “mix everything”.

Us deixem la llista d’ingredients necessaris per fer-les:

– 150gr de sucre moreno
– 75ml d’oli
– 1 ou gran batut
– 125gr de farina
– 1 culleradeta de tè d’essència de vainilla o de canyella en pols.
– 1 culleradeta de tè de llevat químic (tipus Royal)
– 75gr de xocolata negra toscament trencada o xips de xocolata
– 75gr de nous toscament trencades

I els passos a seguir:

  • Barrejar sucre i oli.
  • A banda, trenquem les nous a trossos.
  • Afegir l’ou al sucre i l’oli i seguir remenant.
  • Integrar la farina i seguir remenant.
  • Afegir el llevat i barrejar.
  • Un cop està la massa ben lligada afegir les xips de xocolata i les nous.
  • Un cop la massa està feta, cal donar forma a les galetes.
  • Amb el forn ja calent posar les galetes a 160º durant 15minuts i anar controlant fins que quedin doradetes.

Aquí veieu com les han fet ells i elles, han quedat boníssimes!



COOKERY WORKSHOP P5: BANANA BREAD

Els i les alumnes de P5 ja han engegat des de fa unes setmanes el Cookery Workshop durant l’estona de Tallers de Raonament, aquesta activitat és un taller de cuina del que en gaudeix cada setmana mig grup classe de P5 i que és íntegrament en anglès. En aquest, a part de cuinar per ells mateixos la recepta proposada aprenen el nom dels ingredients que fem servir cada vegada, en aquest cas: flour, bananas, eggs, chocolate, cinnamon…

Tot seguit us deixem unes quantes fotos perquè pugueu veure com de bé ho fan aquests cuiners i cuineres!


GELIDA

Dijous passat vam anar d’excursió a Gelida.

Aprofitant que hem treballat les característiques pròpies d’un barri de ciutat com és el nostre, el barri de Sants a Barcelona, vam voler-les comparar amb les d’un poble, per veure si tenen coses en comú o si són molt diferents.

Vam arribar a la conclusió que eren diferents i el més evident era, per exemple: que els carrers del poble eren estrets, en canvi a la ciutat els carrers solen ser amples. Hi ha menys soroll al poble que a la ciutat. A la ciutat hi ha edificis i al poble hi havia cases i la quantitat de vehicles també era diferent…

En definitiva, aquesta sortida ens va fer reflexionar sobre la nostra realitat i la realitat d’un poble.

I aprofitant que a Gelida hi ha un mitjà de transport poc habitual, el funicular, vam aprofitar per veure’l i explicar com funcionava.

Ens ho vam passar molt bé, aquí ho podeu comprovar!