DIBUIXEM LA MERCÈ

   

Com cada any la Primària participem al concurs “Dibuixem la Mercè”,  que organitza l’Ajuntament de Barcelona.

   

A la nostra alumna Lorea Ugarriza -de 2n de Primària-, se li va atorgar una menció especial en la 2ª categoria (Cicle Inicial).

Dimecres 8 de novembre vam acompanyar a la seva família al lliurament de premis al Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona.

   

Enhorabona Lorea per aquest premi tan merescut.

Segueix  així de creativa!


A 6è FEM CLASSE DE LLENGUA AL PATI

Treballar les conjugacions verbals no te perquè ser avorrit.

Hem enganxat un verb en infinitiu al front de la nostra parella sense que sabés de quina paraula es tractava. Hem baixat al pati. Hem demanat que endevini quina acció era donant-li com a pistes tot allò que podem expressar amb mímica.

Finalment ens hem agrupat per conjugacions i hem jugat a conjugar diferents persones del present dels verbs que hem volgut.


EL DELTA DEL LLOBREGAT a 5è.

Els nens de 5è, el dia 26 d’octubre vam anar al delta  del Llobregat, on ens van explicar una mica de tot sobre aquest ecosistema. Vam aprendre moltes coses. Ens ho vam passar molt bé.

Quan vam acabar d’esmorzar vam passar per un pont amb unes finestretes de fusta i vam veure ànecs. Més tard, ens van explicar que estàvem sobre una maresma. Una maresma és un aiguamoll d’on sortia aigua salabrosa. Sobre l’aqüífer i la maresma hi ha argila i grava i altres elements arrossegats pel riu.

 

No hi ha gaires plantes en aquella zona perquè ve aigua del mar per sota terra i també plou, però n’hi ha tres que ja s’hi han acostumat. Aquestes plantes són: el Jonc, la Salicòrnia i el Tamariu. Vam fregar el Tamariu i ens van quedar les mans salades!

 

Vam anar a un observatori i, amb uns prismàtics, vam observar molts tipus d’aus, com: el bernat pescaire, la fotja, el cabusset, l’ànec de coll verd… Pel delta del Llobregat hi ha rèptils, amfibis… Ens ho vam passar molt bé!!!!!

 

Aquí estem a una pineda molt bonica.

Vam seure en rotllana i vam provar un xiulet i un instrument de fusta que feia el so d´un ocell. També ens van parlar dels tipus de plantes i animals que hi viuen.

 

A la platja del delta del Llobregat hi ha un mirador de fusta des d’on es veu la torre de control de l’aeroport.

Aquesta platja és de les poques platges naturals que queden.

No hi ha “xiringuitos” ni brutícia.

 

Vam jugar a la platja sense sabates i fins i tot sense mitjons i ens ho vam passar molt bé!!! J

 

Escrit pels alumnes de 5è

 

 


Els alumnes de 3r. hem anat al C.R.A.R.C

El dilluns dia 6 de novembre, els alumnes de 3r. vam anar al C.R.A.R.C que és el Centre de Recuperació de Rèptils i Amfibis de Catalunya. Allà ens van explicar que ells recullen els animals d’aquestes espècies que estan ferits o abandonats. El seu objectiu és curar-los i si poden tornar-los al seu hàbitat.

També ens van explicar coses molt interessants sobre l’evolució dels rèptils i amfibis al llarg de la història. I vam tenir l’oportunitat de veure i tocar alguns animals.

Va ser una sortida molt interessant.

 


TREBALL DELS ECOSISTEMES DE 5è

Els alumnes de 5è de Primària hem fet el projecte dels ecosistemes i hem convidat a les  famílies a veure les nostres maquetes.

    

 

Vam treballar amb Word, PowerPoint…i quan ja vam tenir  tota la informació, vam fer una maqueta que representava els diferents ecosistemes  que havíem triat i treballat en grup cooperatiu.

Quan vam acabar, les mestres ens van imprimir els Powerpoints, per poder estudiar i fer una bona presentació a la resta de companys.

Per si no vàreu poder venir a veure la nostra exposició, aquí us deixem un petit muntatge dels treballs, que desitgem que us agradi molt.


CASTANYADA 2017

Amb l’arribada de la tardor i a l’acabar el mes d’octubre ens agrada poder celebrar la CASTANYADA a l’escola.

Per això, és necessari que prèviament, els nens i nenes de Cicle Inicial i Mitjà, haguem fet uns panellets boníssim, que no ens porten massa feina i seran de bon menjar.

 

 

Un cop acabats i ben cuits, vam repartir-ne entre el personal de l’escola, que van estar molt agraïts.

Aquest dimarts passat, una colla de castanyers i castanyeres del Montseny van venir fins la nostra escola per oferir-nos les millors castanyes dels seus boscos.

La mateixa tarda, el Cicle Inicial i el Mitjà vam poder gaudir de l’audició d’unes històries fantàstiques.

Als nois i noies de Cicle Superior ens agradava celebrar, a més a més, “el Halloween”. Ben guarnits per a l’ocasió, vam passar la tarda de dimarts fent uns tallers rotatius molt ambientats.

Vam acabar la tarda menjant castanyes al pati.

Vam passar-ho d’allò més bé!!!

 

 


Sortida Canal Olímpic dels alumnes de 6è.

El passat dimarts 17 d’octubre els alumnes de 6è vam anar al Canal Olímpic a practicar una mica d’activitat física a l’aire lliure.

A l’activitat de tir amb arc vam practicar la punteria i a mesura que avançaven les rondes ens acostàvem a la diana.

Al caiac ens van explicar com agafar la pala i com avançar ja que no tots ho havíem provat abans. Alguns vam tenir alguna dificultat a l’inici en coordinar-nos, però a la cursa final ja érem tots uns experts!

Ens ho vam passar molt bé, tant que ens hem quedat amb ganes de repetir.

 


VISITA AL MUSEU DE LA CIÈNCIA I LA TÈCNICA DE TERRASSA

Experimentar amb l’electricitat és ben emocionant!

Els alumnes de 6è hem anat al Museu de la Ciència i la Tècnica de Terrassa. En aquest taller hem visitat la Gàbia de Faraday per aprendre els experiments d’alta tensió. Després hem fet jocs i experiències al voltant de les càrregues elèctriques i el magnetisme.

Ha resultat una bona experiència que marca el punt de sortida per a les nostres pròpies investigacions.