LA CUINA ÉS TRANSFORMACIÓ

Transformar diferents aliments en un plat bonic i nutritiu és el que intentem cada dia des de l’espai del migdia, explicant al nostre alumnat com de creatiu pot ser cuinar.
“Un objet fait suposser qu’il y en a d’autres derrère lui ” surrealisme en esta pur
Una font d’inspiració per apropar l’art a la cuina.
Que ens inspira aquesta imatge???


No sé ben bé quins fruits són que s’amaguen darrera les màscares ….
Les podem transformar en un bon pastís de poma
Cuinem?


Taller de cuina flexiteriana

L’equip de l’espai del migdia té com a objectiu treballar qualsevol apartat que tingui a veure amb l’alimentació.
Per aquesta raó aquest dissabte passat vàrem fer un taller per a  famílies de cuina flexiteriana .
Vàrem tenir  l’oportunitat de conèixer a fons les nostres instal·lacions i cuinar-hi uns plats bons i saludables que un cop acabats vàrem degustar tots junts.
Cuinar junts en família i sense la pressió del dia a dia és divertit relaxant i alhora enriquidor.
Aquí en teniu una petita mostra.


Producció integrada

La producció integrada és, segons la definició del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, el conjunt de «sistemes agrícoles d’obtenció de vegetals que utilitzen al màxim els recursos i els mecanismes de producció naturals i asseguren a llarg termini una agricultura sostenible, i introdueixen mètodes biològics de control, químics i d’altres tècniques que compatibilitzen les exigències de la societat, la protecció del medi ambient i la productivitat agrícola, així com les operacions realitzades per manipular, envasar, transformar i etiquetar productes vegetals acollits al sistema.»
A diferència de l’agricultura ecològica,  la producció integrada utilitza, juntament amb mètodes biològics de control, productes agroquímics(adob, plaguicides) amb certes restriccions. Els objectius són el respecte al medi ambient, la sostenibilitat i oferir certes garanties de qualitat i sanitàries als consumidors.
Dit de forma casolana , utilitzem  bestioletes tipus marietes etc. per combatre les plagues que puguin tenir algunes fruites o verdures   i per tant alimentem la nostra fauna alhora  que cuidem els nostres productes sense plaguicides molt actius.
Aquí tenim les nostres mandarines que s’acullen a aquests barems.