Producció integrada

La producció integrada és, segons la definició del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, el conjunt de «sistemes agrícoles d’obtenció de vegetals que utilitzen al màxim els recursos i els mecanismes de producció naturals i asseguren a llarg termini una agricultura sostenible, i introdueixen mètodes biològics de control, químics i d’altres tècniques que compatibilitzen les exigències de la societat, la protecció del medi ambient i la productivitat agrícola, així com les operacions realitzades per manipular, envasar, transformar i etiquetar productes vegetals acollits al sistema.»
A diferència de l’agricultura ecològica,  la producció integrada utilitza, juntament amb mètodes biològics de control, productes agroquímics(adob, plaguicides) amb certes restriccions. Els objectius són el respecte al medi ambient, la sostenibilitat i oferir certes garanties de qualitat i sanitàries als consumidors.
Dit de forma casolana , utilitzem  bestioletes tipus marietes etc. per combatre les plagues que puguin tenir algunes fruites o verdures   i per tant alimentem la nostra fauna alhora  que cuidem els nostres productes sense plaguicides molt actius.
Aquí tenim les nostres mandarines que s’acullen a aquests barems.

 


Mood Food

La cuina de la felicitat (Que bona falta ens fa)
Aquesta nova tendència gastronòmica busca el plaer a través del menjar, fita assolible si seguim una bona dieta.
És molt senzill, no cal ni comptar calories, ni menjar cru… simplement menjar plats que estimulin el bon humor i el plaer.
Bàsicament utilitzar el sentit comú, oblidar les presses i amb elles els aliments processats i menjar fruita, verdura, llegums i proteïnes de qualitat.
Alguns exemples d’aliments que influeixen en el nostre equilibri emocional són els plàtans, les bledes i, es clar, la xocolata , seguit d’una llarga llista que podeu trobar en el llibre “La cocina de la felicidad” (Editorial Urano).


Aquesta tendència, a diferència  de moltes altres, té una base científica ja que són aliments que sintetitzen la serotonina que és un neurotransmissor que produeix benestar i relaxació.
Dons ja ho sabeu, menjar bé i gaudir del moment de l’àpat us mantindrà en forma i de bon humor, reflexioneu-hi, tot pot ajudar.


Caldo curt de poma i lluç

Presentem el primer plat nou d’aquest curs.
És un caldet de peix, en aquest cas de cocció curta que també anomenem fumet, en el que hem afegit unes verdures i poma, i tot això acabat amb una torradeta que podria ser amb all o sense.
Francament deliciós!!!
Tot i que una part del col·lectiu es mostrava poc confiat en el resultat final un cop tastat el plat va agradar força.
Aquí en teniu una mostra.


Qui menja sopes se les pensa totes

Des de l’espai del migdia us donem la benvinguda al nou curs.

Com sempre venim carregats de novetats que us anirem explicant mica en mica i en detall.

Per començar un petit mos del que serà el nostre eix central durant aquest curs.

L’any anterior eren els llegums, anteriorment la cuina flexiteriana i aquest curs es centrarà amb sopes, cremes i especialment en els caldos B B B (Bone Broth Bars) sintetitzant caldos de llargues coccions fets bàsicament amb ossos que aporten col•lagen i que els anglosaxons han convertit en tendència afirmant que un caldo és com una abraçada que reconforta i alimenta.

Aquí teniu el nostre logo de cullera.

Bona entrada de curs.