Música a l’escola (Setmana del 27/03/17)

Els nens i nenes de 1rA de primària hem triat la cançó “Can’t stop the feeling”  de la pel·lícula animada “Trolls”, perquè ens agrada el ritme que té. A més la pel·lícula és molt bonica, parla de sentiments i emocions. Pensem que té molta marxa, anima a fer coses i anirà molt bé per entrar al matí a l’escola!!!

Per sortir a la tarda aquesta setmana sonarà “Ain’t your mama!” de la Jennifer López; ens encanta pel ritme i per ballar. L’hem triat els nens i les nenes de 1rB.


Música a l’escola (Setmana del 20/03/17)

Als nens i les nenes de 2nA ens agrada la cançó “una mica de sucre” de la pel·lícula Mary Poppins perquè  és molt alegre i ens ajuda a pensar que hem de ser positius.

Els nens i nenes de 2nB, després d’escoltar algunes cançons de pel·lícules, hem triat, per al timbre de la sortida de l’escola d’aquesta setmana, “Voldria ser com tu” del llibre de la selva, perquè és la que ens ha agradat més, la coneixíem i és animada.


Exposicions pedagògiques

Membres de l’escola participen en actes externs exposant el nostre projecte educatiu i l’experiència pedagògica a les aules.

Dissabte 11/03/17, durant la jornada de bones pràctiques organitzada per l’AEC, en Josep Maria Martorell, en Quim Mairal i la Mònica Garcia expliquen l’activitat del Cel Bru durant els darrers 26 anys. Objectius, organització, treball de coeducació entre les famílies i l’escola, experiència vital, entre d’altres, van ser els eixos principals de l’exposició.

Dimecres 15/03/17, durant la jornada sobre l’aprenentatge per tasques organitzada per la Fundació Tr@ms en col·laboració amb l’editorial Teide, en Jordi Àlvarez explica l’experiència pedagògica d’enguany. Protagonisme de l’alumne, paper de l’educador, currículum, organització, avaluació van ser els principals centres d’interès.

 


Brunch per a famílies

Us proposem una activitat lúdica, diferent, adreçada a tota la família, durant el matí del dissabte 01/04/17.

El que volem és que gaudiu tot aprenent que cuinar en família potencia i reforça els vincles afectius, millora l’alimentació, disposa als nens a provar nous aliments, estimula la creativitat, afavoreix l’autoestima entre moltes altres coses.

Tot seguit trobareu el full informatiu. Veureu que les places són limitades i caldrà que feu la inscripció dins en el termini.

Us esperem, família!


Aurores Boreals

En les ja molt llunyanes vacances nadalenques pasades, l’Alfons i l’Eduard van fer una de les seves aventures viatjeres que els va portar a Longyearbyen, principal ciutat de la illa deSpitzbergen que pertany a l’arxipèlag de Svalbard, que pertany a Noruega.

Així, l’Eduard i l’Alfons van passar uns dies a 1330 km del pol nord en plena nit les 24 hores de la nit, a una ciutat d’uns 2000 habitants envoltada de muntanyes:

                    

Ciutat que viu bàsicament de la mineria, turisme i de la educació i investigació científica. No oblidem que estan a l’àrtic, el termòmetre de la Terra; l’àrtic ens diu quanta contaminació ambiental i escalfament global és capaç de tolerar el planteta.

I després de passar un cap d’any peculiar per aquelles terres, just el primer dia d’aquest 2017, a les set de la tarda, la natura els hi regala uns dels més impressionants espectacles procedents del Sol: les aurores boreals.

 

I tanta fortuna van tenir, que dos dies després, la natura els va oferir les restes en forma d’aurora del que segurament dos o tres dies abans havia estat una tempesta solar:

Registre de dimarts 03/01/2017 a les 21:25h

 

I quin millor comiat d’aventura que una escapadeta fora de la ciutat (ciutat de la que no es pot sortir sense un rifle per perill d’ossos polars) en el cotxe d’un home molt interessant que ens va portar al EISCAT Svalbard Radar situat a la muntanya Breinosa en Adventdalen.

Eduard, quina gran foto captant el radar i com si no volgués la cosa, una feble aurora.

 

Per després acabar a la porta Global Seed Vault, aquell “búnker” on s’estan recollint diferents llavors de la terra per possible catàstrofe, saber on anar per tal de replantar el planeta.

 

I la cosa no acaba aquí, doncs va ser tal la motivació dels dos companys de viatge, que al tornar a l’escola, mantenen viva la experiència contactant amb membres de The University Centre on Svalbard (UNIS), que ens proporcionen el següent vídeo

UNIS from Escola Proa on Vimeo.

 

Links d’interès sobre Aurores Boreals

NASA:

http://spaceplace.nasa.gov/aurora/en/

 

General public course “The stormy sun and the northern lights”

http://www.unis.no/course/agf-216-the-stormy-sun-and-the-northern-lights/

basic physics about currents and induction

(https://en.wikipedia.org/wiki/Geomagnetically_induced_current)

Here is a link to a video from one of our cameras. Please note that the time is again in UniversalTime (UT, excellent opportunity to talk about time zones) and that the video is faster than realtime (as are practically all auroral videos).

http://kho.unis.no/doc/03012017_214154.avi

 

(good general information about when to expect “stuff” from the Sun to hit the Earth)

http://spaceweather.com/

http://kho.unis.no/kho_sony.htm     (Sony A7S at Svalbard)

http://kho.unis.no/zwo_allsky.htm   (Another colour camera)

(Several realtime cameras in the Finnish Lapland and useful links to further information)

http://aurora.fmi.fi/

 

 


Projecte La Ribera-Born

L’exalumna Elisa Soro presenta el “Projecte La Ribera-Born”, una exposició on es poden veure 10 obres que corresponen a 10 indrets concrets d’El Born que representen racons plens d’història i que es fusionen amb l’ambient modern i cosmopolita del barri.

L’artista planteja una gimcana artística que, amb l’ajut d’un plànol, convida a l’espectador a passejar i descobrir els diferents indrets que han sigut la seva font d’inspiració.

Felicitats Elisa novament per la teva extraordinària obra que ens ajuda a tots a viure i veure la ciutat plena de color.


Música a l’escola (Setmana del 13/03/17)

Els nens de 3rA de primària hem escollit la cançó “El músic de carrer” per a que soni aquesta setmana al timbre d’entrada a l’escola. Ens agrada perquè és una cançó molt animada i així comencem el dia amb molta energia.

Els nens de 3rB de primària hem triat la cançó “T’estimo molt” de Lax’n’Busto, perquè és molt important estimar-se molt i el títol ho deixa molt clar.