Visites a exposicions 1r de Batxillerat Artístic

Aquest curs estem d’enhorabona..L’oferta d’exposicions a Barcelona i rodalies és fantàstica i l’estem aprofitant al màxim. De moment, i encara no ha acabat el curs, hem vist Warhol (Caixa Forum), Brossa (Macba) i Pitarch (Tecla Sala).

Les dues primeres exposicions (Warhol i Brossa) repassen la trajectòria d’aquests dos artistes de vàlua consolidada en el panorama de la historiografia de l’art. A l’exposició de Caixa Forum vam poder observar, discutir, criticar i apreciar la trajectòria de Warhol (1928-1987) i la seva transcendència en l’art contemporani actual.

La retrospectiva del Macba explica a la perfecció la figura del polifacètic i polièdric Brossa (1919-1998): poeta, dramaturg, mag, artista…. que va produir espectacles, poesia, poesia visual i poemes objectes.

 

l’Exposició del Tecla Sala dedicada a l’obra de Jaume Pitarch (Barcelona, 1963) va ser realment sorprenent. El seu treball amb objectes quotidians i la manera de desafiar la gravetat va resultar admirable i insòlita. Vam fer un recorregut ple de sorpreses enginyoses, sentit de l’humor i girs inesperats.

 

Al finalitzar la visita vam tenir l’oportunitat de fer un taller per tal de viure en primera persona com l’artista experimenta amb l’equilibri.

 

Post pendent (ens visita l’storyboardista Mireia Serra) i bones vacances…

El curs 2016-2017 ja fa dies que s’ha acabat, tot i això sempre queden algunes coses pendents per tancar….no ens volem acomiadar sense recordar una xerrada molt i molt interessant…

 

El dia 9 de març ens va visitar l’storyboardista Mireia Serra. La seva trajectòria professional es desenvolupa a Barcelona i també a diferents punts d’Europa (França, Irlanda) sent guanyadora l’any 2016 d’un premi pel seu treball a la sèrie Puffin Rock (http://www.puffinrock.com) al Festival d’Animació de Manchester.

La Mireia ens va explicar com funciona la indústria de l’animació en general i va explicar detalladament en què consisteix la feina d’storyboardista. També va ser interessant les habilitats que han de tenir els dibuixants per poder dedicar-s’hi: nocions d’espai tridimensional, llenguatge audiovisual (domini de moviments de càmera), dominar diferents estils de dibuix, etc.

Vam tenir l’oportunitat de visionar els seus treballs, que podeu tornar a veure a: http://mireiaserrastoryboard.cat i algun animatic (un storyboard animat, el pas previ a l’animació definitiva).

A continuació teniu unes imatges de la sessió, la primera i segona de treballs de la Mireia (una prova per Angry Birds de Rovio i Juanito Jones de la Productora Cromosoma) les següents imatges són de la sessió a l’escola.

…I ARA SÍ! QUE PASSEU MOLT BONES VACANCES!

FINS AL SETEMBRE (AMB MOLTES GANES I NOUS REPTES!!!)

 

9a Mostra de Recerca Jove ::: Felicitats Aitana!!!

Ahir dimarts 26 d’abril es va celebrar la 9a Mostra de Recerca Jove on es va fer entrega de diplomes als 30 alumnes seleccionats de tots els districtes de Barcelona, en reconeixement pels seus treballs de recerca.

Com ja sabeu,  l’estudiant de batxillerat artístic Aitana Giráldez, amb el seu treball “Àlbums il·lustrats” va ser una de les finalistes, i va ser tractada amb tots els honors a la Sala de Cent de l’Ajuntament de Barcelona, en una cerimònia institucional que va voler reconèixer el treball i la contribució al coneixement i la cultura que aquests joves ens han fet a la nostra societat.
Aitana, estem orgullosos de tu, felicitats!!!

Inauguració exposició alumnes 2n Batxillerat Artístic

Demà dimecres 5 d’abril de 2017 a les 19h us esperem a tots i totes a la inauguració de l’exposició ExpresSA’NTS que tindrà lloc a la Sala Nova de Sant Medir, Carrer Constitució, 17.

A l’exposició podreu veure els cartells que han fet els estudiants de 2n de Batxillerat artístic a la classe de disseny de l’escola en motiu de l’esdeveniment ExpresSA’NTS que tindrà lloc al Casinet d’Hostafrancs el dia 6 de maig . Els resultats han estat tan fantàstics que s’ha decidit muntar aquesta exposició.

Si no podeu venir demà la podreu veure fins el 2 de maig 2017

Cartell escollit per promocionar l’exposició. Autora: Elena Stan

 

Més info a:

http://www.secretariat.cat/exposicio_cartells_expressants_2017

Bon any 2017… Visita exposició Oteiza

Bon any nou!!!

Comencem l’any amb moltes ganes d’experimentar, crear i aprendre… i també amb un post pendent de l’any que ja s’ha acabat….

El passat dilluns 19 de desembre de 2016 els alumnes de 1r de batxillerat artístic de l’assignatura de Volum vam visitar l’exposició Oteiza. La desocupació de l’espai a la Pedrera.

L’obra de l’escultor basc Jorge Oteiza (1908-2003) és molt complexa: matemàtica, metafísica i espiritual a la vegada. La seva concepció escultòrica ens resulta xocant i confusa… Com plasmar la màxima superfície amb el mínim volum? Aquesta és la pregunta que Oteiza va tractar de respondre al llarg de la seva trajectòria artística. Quan la va contestar… va abandonar la seva carrera artística.

 

World Press Photo 2016

El passat divendres dia 2 de desembre els i les alumnes de l’assignatura Cultura Audiovisual de 2n de Batxillerat (artístic i social) van visitar l’exposició World Press Photo 2016 (http://www.worldpressphoto.org) al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB).

Va ser una visita intensa i colpidora, amb una alta capacitat per remoure consciències i fer-nos plantejar qüestions sobre el món en el què vivim; sobre com funciona, quin paper hi juguen els governs mundials i com nosaltres, com a ciutadants, ens posicionem. Una bona ocasió per reconsiderar els nostres valors, intercanviar opinions i fer emergir la nostra sensibilitat. Una visita altament recomanable.

img_20161202_1048151fitxer_0004 fitxer_0002 fitxer_0001 fitxer_003 fitxer_000