CORRELLENGUA 2.015

Com cada any els alumnes de primària hem participat en la construcció del mural gegant que es va exposar a la plaça de Sants.

Cada curs va decorar un tros del mural amb una tècnica diferent: collage, pintura, roba,…

IMG_0255 IMG_0245 IMG_0239 IMG_0236 IMG_0228 IMG_0226

Els nens i nenes han gaudit molt participant!

IMG_0281

                                                            Aquest és el tros que els alumnes de l’escola Proa han decorat.


Sortida dels alumnes de 5è. al delta del Llobregat

El dijous 15 d’octubre vam anar a visitar el Delta del Llobregat i la Reserva Natural Remolar-Filipines, que ens servirà per completar els treballs que estem fent a classe.

Després de revisar que hi érem tots i ruixar-nos ben ruixats amb loció antimosquits, tots cap a l’autocar!

La primera parada va ser a les Cases d’en Puig, on ens esperava la Teresa, que ens va fer una presentació de la situació del delta, dels elements que el conformen, la flora i la fauna que hi ha…

IMG_2616

Un cop informats, se’ns va obrir la gana i, abans de visitar el Parc Natural, vam aturar-nos a esmorzar a l’entrada del parc. Ara sí, amb les panxes plenes, ja podíem començar les activitats previstes!

 

El Javi i la Teresa ens van guiar per un recorregut molt interessant: a la pineda vam poder observar la vegetació que s’alça sobre la fina sorra de platja, i vam veure el rastre que deixen els seus habitants. Fins i tot vam sentir, entre avió i avió, el cant d’alguns ocells.

IMG_2634 IMG_2631

Com ens va fer molt bon dia, des del Mirador de Cal Malet vam poder veure el Tibidabo, la Torre de Collserola i el Massís del Garraf. I, ja a la platja, vam descobrir la característica vegetació del delta.

Finalment, una de les activitats que més ens va agradar va ser anar a l’Aguait del Sabogal, una cabanya de fusta ben amagada des d’on es podia veure el cabusset, la fotja, l’ànec collverd, el bernat pescaire i molts altres ocells. Ssssshhhhhh… silenci!!!

IMG_2640

Finalment, amb una bona gana –va anar just que algú no es cruspeix una salicòrnia–, ens vam dirigir cap al Parc Nou, al Prat del Llobregat, un espai a l’aire lliure on hi havia taules per poder dinar tots plegats i jugar una estona abans de tornar a l’escola.

proa_15102015-5a proa_15102015-5b

Vam acabar cansats però va ser una excursió molt interessant. Tenim molta sort de tenir tan a prop un espai tan bonic i tan especial com el delta del Llobregat!


EXCURSIÓ A ARBÚCIES

Dijous passat  els nens i nenes de primer vam anar a Arbúcies per poder observar el bosc a la tardor.

Tot fent una caminadeta, vam veure castanyers, alzines, roures…..Vam poder observar  els diferents colors del bosc i també vam recollir aglans, castanyes, pells de castanyes i fulles seques per poder fer un treball després a la classe.

On vam dinar estava tot cobert de fulles i va ser molt divertit poder-nos-les tirar per sobre i camuflar-nos-hi entre elles.

També vam  anar una estona a veure la riera d’Arbúcies.

DSCN5720 DSCN5721 DSCN5722 DSCN5724 DSCN5729 DSCN5732 DSCN5734 DSCN5736 DSCN5737 DSCN5745 DSCN5747


EXCURSIÓ A SANT MARTÍ SARROCA A FER LA VEREMA

Dimarts dia 13 d’octubre els nens i nenes de 2n de Primària vam anar a fer la verema!!!

De bon matí vam pujar a l’autocar i ens vam dirigir a la casa de colònies l’Estol,  a Sant Martí Sarroca, un poblet que està al costat de Vilafranca del Penedès. Allí ens esperaven dos monitors molt simpàtics, en Guillem i l’Hugo.

20151013_112156

 

 

20151013_110021

Després d’esmorzar, vam anar a veure les vinyes que té la casa on ens van explicar moltes coses sobre el cep, el raïm, la verema, el vi…..Cada un de nosaltres va agafar un penjoll de raïm, que vam anar deixant a les portadores.

20151013_122134IMG_3051IMG_306220151013_122233

Quan ja teníem força raïm, vam tornar a la casa a trepitjar el raïm per obtenir most. Va ser molt divertit!!!

En grups de 4 o 5 nens, ens trèiem les sabates, ens rentàvem els peus i …..cap a trepitjar el raïm!

Mentre ho fèiem, cantàvem una cançó:

“Xip-xap, xip-xap, trepitgem raïm,

fem most, fem most pels que estem aquí!!!!”

IMG_3070IMG_3067

Déu n’hi do el most que vam fer!! Aquest most el vam posar en un porró i el vam poder tastar tots!!! Boníssim!!

Després de dinar, vam marxar cap a les Caves Torres, on fan uns vins i caves molt bons. Allí vam agafar un trenet el qual ens va portar a fer una visita per aquestes caves i vam poder veure el procés de fer vi i cava.

IMG_308720151013_145232

Va ser una excursió intensa i molt divertida!!

Abans de marxar ens van regalar el most que havíem fet i havia sobrat . Ens van dir que si posàvem al coll de l’ampolla un globus , passaria una cosa mot curiosa….

Quan vam arribar a l’escola ho vam fer i l’endemà…….el globus s’havia inflat!!!

Vam veure que en aquell most hi havia gas. Tal i com ens van explicar , dins del most hi havia una bacteris que els agradava molt el sucre i que deixaven anar un gas. Aquest gas és el que feia inflar el globus i que faria que el most, al cap d’uns dies, es convertís en vi.

IMG_3077 IMG_3080 IMG_3076

 

 

 

 

 


A 6è. treballem el comerç electrònic

A 6è, a l’assignatura de Medi Social, hem treballat el comerç electrònic. Per introduir el tema havíem de fer veure que volíem vendre un objecte de segona mà per internet. En vam fer una descripció, hi vam posar un preu, un contacte,…

Un cop acabat, el vam exposar a la resta de la classe. Vam gaudir molt amb aquesta experiència. Esperem que vosaltres feu el mateix llegint-los.

Si aneu a aquest enllaç podreu veure els seus anuncis.

https://player.vimeo.com/video/143239555


ELS NENS I NENES DE 3r TREBALLEM PER VESTIR L’ESCOLA DE TARDOR

Abans de començar a treballar parlem de la tardor: dels seus colors, dels arbres, dels fruits…parlem dels troncs dels arbres: de com són, si són rectes o tenen corbes, si totes les branques són iguals, dels tipus d’escorça….

 

Un cop acabada la conversa inicial, que per cert, aquests nois i noies en saben molt i van explicar un munt de coses dels arbres, els fruits…

 

Iniciem un dibuix d’un tronc d’un arbre, cadascú el dibuixa com vol, uns són alts i altres més baixets o amples. El pintem utilitzant les tres técniques de les ceres: arrossegant la cera, pintant fort i difuminant.

 

Ara ja tenim el tronc, ens falta omplir-lo de fulles. Repartim palets de netejar les orelles i pintures dels colors de la tardor. Suquen els palets a la pintura i deixen la seva impremta. De mica en mica van omplint la seva obra d’art de fulles.

 

IMG_0120 IMG_0123 IMG_0125 IMG_0211

 

S’ho han passat molt bé!!! Provar noves tècniques els hi agrada molt!!

IMG_0215 IMG_0216

 

Mireu quines obres d’art més fantàstiques!!!

Estan fets uns GRANS artistes!

 


ELS NOIS I NOIES DE QUART ES DIVERTEIXEN TREBALLANT LA TARDOR A PLÀSTICA

 

Iniciem la sessió de plàstica parlant de la tardor, dels seus colors, de les fulles dels arbres, dels bolets, les castanyes….

 

Realitzem dues activitats per tal de plasmar la tardor en unes obres d’art:

1- puntillisme amb pintura.

2- arbre abstracte amb ceres i papers de seda.

 

Ens dividim en dos grups, un treballa a la zona de pintures i l’altre a la zona de les taules.

 

Els nois i noies que treballen a la zona de les pintures es preparen el cavallet: se’l situen a la seva mida i es preparen tot el material que poden necessitar.

Després de dibuixar algun element de la tardor: una fulla, un bolet, un tros d’arbre,.. el pinten fent servir la tècnica del puntillisme amb pintura, és a dir, realitzant petits cops amb el pinzell, no s’hi val fer pinzellades. Aquesta tècnica ens permet barrejar colors directament al paper i ens deixa una textura diferent a la de la pinzellada.

 

Copia de IMG_0106 Copia de IMG_0110 Copia de IMG_0186

 

 

 

 

 

 

 

 

L’altre grup treballa a les taules. Realitzen un treball de dibuix, ceres i collage.

Dibuixen un tronc d’arbre una mica abstracte o imaginari, on les branques de l’arbre es converteixen en cargols o en figures geomètriques. El pinten utilitzant ceres, poden fer servir les diferents tècniques: arrossegar les ceres, pintar fort o difuminar.

Un cop que han acabat el tronc han d’afegir les fulles. Amb paper de seda retallen formes geomètriques: rodones, quadrats,… I les enganxen fent veure que són les fulles de l’arbre.

 

 

Copia de IMG_0208 Copia de IMG_0207 Copia de IMG_0206

 

Aquesta activitat la realitzem en dues sessions per tal de que tots poguin fer les dues activitats.

 

Copia de IMG_0241Copia de IMG_0242